Yurt Dışı Seyahatlerinde Bebek Beslenmesi

Yurt dışı seyahatlerde bebek beslenmesi nasıl olmalı? Bana en çok sorulan soru bu. “Her şey tamam da… bebeğinize ne yediriyorsunuz yurt dışında? Zor olmuyor mu?”

Bazen zor oluyor tabi ki ama hiçbir canlı doğası gereği aç kalmaz diyerek Fırtına için en uygun olabilecek gıdaları yedirmeye çalışıyorum. Aç olduğu için normalde beğenmeyeceği şeyleri severek yiyebiliyor 🙂

Her ülkede çorba var. Her ülkede makarna var. Her ülke de patates püresi var.

Marketlerde “greek yohurt” (yoğurt) bulabilirsiniz. Muz, elma, krem peynir, envai çeşit ekmek, yumurta… Aslında ülkemizde size ne gerekli ise aynılarını yurt dışında da bulabilirsiniz.

Yani siz nasıl besleniyorsanız aslında bebeğiniz de yurt dışında o şekilde beslenebilir. Fazla takıntılı olmamak lazım. Seyahatte köy yumurtası veya evde mayalanmış yoğurt tabi ki imkansız ama güzel domates & peynir soslu bir makarna hemen hemen her restoranın menüsünde mevcut, ya da köfte ve patates püresi, mevsimine göre balık…

Eğer gittiğiniz ülkede otel yerine daire tuttuysanız bebeğinizin yiyeceklerini siz hazırlayabilirsiniz. Hatta abartıp yanınızda Türkiye’den bile malzeme taşıyabilirsiniz. (itiraf ediyorum ben Balkan tatilimizde yanımda tarhana, kuskus gibi şeyler taşımıştım 🙂 )

Eğer otelde kalıyorsanız, kahvaltı da omletten tutun, ekmek, bal ve süt gibi özellikle çocukların bebeklerin yiyebilecekleri çok fazla şey oluyor. Hiçbir şey yoksa krep ve muz oluyor ki sevmeyen çocuk bebek yoktur. Bebeklere olan ilgi, sevgi evrensel. Budva’da bebekle gittiğimiz beach partylerde barmenlerin başını kaşıyacak vakti yoktu ama bize bebek bisküvisi ve ılık süt verdiler Fırtına için. Seferber oldular resmen. Siz ne kadar rahat davranırsanız çocukların beslenmesi de o kadar rahat oluyor.

Ayrıca ben seyahatteyken daha fazla süt tüketebilsin diye, gittiğimiz mekanların en masum keklerinden (üzeri çikolata, krema kaplı olmayanlarından) yediriyorum Fırtına’ya. Şeker zararlı ama ayda yılda bir yediği kekten de rahatsızlık duymuyorum.

Bazen hiç yemek istemediği anlar oluyor o zaman da üzerine düşmüyorum. Ne kadar ısrar o kadar yemekten uzaklaştırıyor çocukları.

Bazı aileler bu konuda oldukça hassas o zaman yapacak bir şey yok ama bizden tavsiye, rahat olun ve her şeyi denetin. Beğenirlerse yiyorlar zaten. 🙂

(Halen emziren anneler için bir şey yazma gereği duymadım. Onlar dünyanın en şanslıları.)

 

Leave a Reply